Förberedelser inför besöket

Målet med vårt besök är att utföra det du anlitat oss till så stressfritt som möjligt för din katt. Det finns en del du själv kan göra för att förbereda inför besöket:

Om din katt gärna gömmer sig när det kommer främlingar så stäng in hen i ett rum med så lite möbler så möjligt för en enklare infångning; köket brukar vara bra, eller badrummet om det inte finns ett badkar att gömma sig under. Om möjligt, täck för alla eventuella gömställen. Du kan också placera katten i en transportbur, men det behöver vara en typ av bur som vi lätt och stressfritt kan få ut katten ur, därför bör den helst ha ett avtagbart tak/lock. Vi behöver också ha tillgång till bra ljus.

Ta gärna fram ett par större handdukar eller filtar att ha till hands för att linda in katten i, det gör dem oftast lugnare.

Se till att det finns lite godis eller något annat som katten tycker om, som belöning efter behandlingen.

Vi använder Feliwayspray men det är också bra att sätta in en Feliwayadapter några dagar före vårt besök. Det finns naturligt lugnande kosttillskott, t.ex. Zylkène, som är bra att börja ge några dagar före besöket. Zylkène är ett pulver som kommer i kapslar, det går bra att öppna kapslarna och strö pulvret på maten, det brukar vara smakligt för katten.  Är din katt mycket stressad och svårhanterlig så finns även lugnande läkemedel att ta till men det måste i så fall skrivas eller lämnas ut av en veterinär. Det är inte något vi kan hjälpa till med utan kontakta i så fall en veterinär som träffat din katt tidigare.

Viktigt! Tänk på att vi många gånger behöver ha assistans av dig, framför allt som hållhjälp. Om du själv inte kan eller vill assistera, se till att det finns någon annan till hands. Om varken du eller någon annan kan hjälpa till behöver vi veta det i förväg så att vi kan ordna med hållhjälp. I dessa fall debiteras för två personer.