Tjänster & Priser
Priset för hembesöket beräknas utifrån en hembesöksavgift + tjänstens pris + eventuella tillägg. Med priskalkylatorn nedan kan du beräkna vad just ditt hembesök kostar, eller kontakta oss för prisuppgift.
Hembesöksavgiften:
Hembesöksavgiften är en ersättning för tiden det tar att resa till dig. Den debiteras en gång per besök oavsett hur många katter i hushållet som behandlas samtidigt eller om en katt får flera behandlingar, och debiteras enligt följande:
Vardagar kl 8-17: 370kr
Övrig tid vardagar: 570kr
Lördag/söndag har vi stängt men röda dagar mån-fre debiteras som vardag.
OBS! För hemavlivning gäller särskilda tider och priser, se längre ner på sidan.
För boende i Handen / Vega / Vendelsömalm / Brandbergen:
Vardagar kl 8-17: 270kr
Övrig tid vardagar: 470kr
Lördag/söndag har vi stängt men röda dagar mån-fre debiteras som vardag.
OBS! För hemavlivning gäller särskilda tider och priser, se längre ner på sidan.
Våra tjänster:
Priset för respektive tjänst hittar du i priskalkylatorn nedan.
Tillägg:
- Extra restid:
I hembesöksavgiften ingår 2 timmars resa (totalt tur och retur) med kollektivtrafik med utgångspunkt i Handen. För ytterligare restid debiteras 50kr per 15min.
För att beräkna restiden; använd reseplaneraren på SLs hemsida (eller appen) och ange Handen som Från-adress och din egen adress som resmål. Jag väljer kortast restid som inkluderar så få byten som möjligt. Du är så klart alltid välkommen att kontakta oss för hjälp med beräkningen! - Svårhanterliga katter:
Priserna i kalkylatorn nedan gäller en tam, lätthanterlig katt. För samtliga behandlingar utom rådgivning tillkommer tillägg för svårhanterliga katter eftersom de tar längre tid att behandla. Kryssa i tillägget ”Svårhanterlig katt” (respektive ”Svårhanterlig katt blodprov”/”Lejonklippning”) - Extra hållhjälp:
Många gånger behöver vi ha assistans av dig, framför allt som hållhjälp. Om du själv inte kan eller vill assistera, se till att det finns någon annan till hands. Om varken du eller någon annan kan hjälpa till behöver vi veta det i förväg så att vi kan ordna med hållhjälp. I dessa fall debiteras för två personer.
Tips! Läs mer om varje behandling nedan och här finns tips på hur du kan förbereda inför vårt besök!
Här kan du beräkna det totala priset för hembesöket:
Avlivning
Hemavlivning utan kremering (t.ex. för begravning i trädgården) 3000kr.
Utanför tullarna tillkommer 45kr per mil och ev tullavgifter.
För frågor om eller bokning av avlivning, når du oss enklast på sistavilan@cathomecare.se
Avlivningar utförs av en leg. veterinär.
Betalning
Betalning sker via kort eller Swish (1235160593). Vi är kontantfria och skickar ej faktura.
Undersökning
Vid vårt första besök ingår en enklare undersökning av din katt (förutsatt att hon eller han accepterar det). Det går också att boka in en undersökning separat. Vi tittar t.ex. på ögon, öron, tänder, hull, päls och klor. Det är inte en veterinärundersökning men ofta hittar vi problem med t.ex. tänder som ägaren sällan kände till eller kan upptäcka andra problem med din katts hälsa i god tid. Ibland kan vi därefter behöva hänvisa er till veterinär för en mer utförlig undersökning och utredning.
Kloklippning
Innekattens klor behöver klippas med några veckors mellanrum, det finns annars en risk att en klo växer runt och in i trampdynan vilket så klart är väldigt smärtsamt. Långa klor kan också fastna i tyger och orsaka skador i tassen. Hur ofta klorna behöver klippas är individuellt. Utekatter behöver däremot sina långa klor för att kunna försvara sig eller klättra upp i ett träd vid fara. Du bör dock regelbundet kontrollera att klorna inte blir för långa eller är skadade.
Det finns flera möjliga orsaker till att du som ägare inte kan klippa din katts klor själv; kanske är din katt inte samarbetsvillig, kanske är du orolig för att göra fel, kanske har du problem i dina händer som gör det svårt, eller något annat. Vi hjälper dig!
Tovklippning
Både kort- och långhåriga katter kan få tovor i pälsen. Att klippa bort dem med sax kan göra illa katten och får inte alltid heller bort hela tovan. Vi använder istället en liten, tyst och behändig rakapparat. Vi kan klippa enstaka tovor eller göra mer omfattande rakningar, dock inte under så kallad sedering, dvs. att katten har fått lugnande. För det krävs en veterinärs närvaro.
Vi reserverar oss för att det inte är säkert att klippningen kan slutföras i sin helhet. Vi gör så klart vårt yttersta men allt beror på din katts tålamod. Hembesöksavgiften betalar du hur som helst och därefter för så mycket vi kunnat klippa, t.ex. halva tovklippningsavgiften.
Lejonklippning
Det finns en särskild typ av rakning som kallas lejonklippning. Då rakas hela kroppen utom vissa partier. Det är framför allt långhåriga katter som klipps på detta sätt, t.ex. inför sommarens värme. Oftast behöver katten få lugnande, så kallad sedering, eftersom klippningen tar lång tid och kräver en del fasthållning. Då sedering kräver en veterinärs närvaro kan vi inte erbjuda det, men en del katter är faktiskt tillräckligt tålmodiga för att lejonklippas vaket.
Vi reserverar oss för att det inte är säkert att lejonklippningen kan slutföras i sin helhet. Vi gör så klart vårt yttersta men allt beror på din katts tålamod. Hembesöksavgiften betalar du hur som helst och därefter för så mycket vi kunnat klippa, t.ex. halva lejonklippningsavgiften.
Hygien-/sanitetsrakning
Särskilt långhåriga, äldre och överviktiga katter kan ha svårt att göra sig rena efter toalettbesök. Vid en hygien-/sanitetsrakning trimmar vi pälsen runt rumpan för att underlätta renhållningen.
Medicinering
Har din katt blivit ordinerad medicin men du har svårt att ge den? Vi kan både ge medicinen och ge råd om hur du kan göra, oavsett om den ges i munnen, som droppar i ögon eller öron, på huden i nacken i form av spot-on-preparat eller annat. Vi kan också ge injektioner. För medicinska preparat (till skillnad från t.ex. receptfria fästingmedel) behöver vi få en skriftlig ordination av din behandlande veterinär. Observera att vi inte kan ordinera eller skriva ut receptbelagda läkemedel.
Sårbehandling
Vi kan hjälpa dig med såromläggning- och behandling utifrån ordination från veterinär. Vi behöver ha ett hemgångsråd och/eller en journalkopia från ditt besök hos veterinären. Om vi inte kommer överens om annat så köper du själv in det material som behövs. Om vi tillhandahåller material tillkommer debitering för detta.
Drän-/stygntagning
En drän är en slang som för ut vätska från en sårhåla, t.ex. en böld. Den är fastsydd med ett antal stygn och brukar sitta kvar i kroppen 3-5 dagar innan den tas bort. Stygn som håller ihop ett operationssår brukar istället sitta 10-12 dagar för att hjälpa huden att läka ihop, innan de tas bort. En del sår är sydda med suturtråd som kroppen själv löser upp och ska följaktligen inte tas bort. Du bör ha fått ett hemgångsråd från din klinik om hur dränen/operationssåret ska skötas, när de ska tas bort eller om de är sydda med tråd som löses upp osv. Den klinik som satt dränen eller stygnen tar bort dem kostnadsfritt, men om du hellre får det gjort hemma mot en avgift så hjälper vi dig självklart. Vi kommer också att ge dig råd om fortsatt skötsel.
Blodprov
Har du fått ordinerat ett blodprov av veterinär men hellre vill få det taget i hemmets lugna vrå än åka till kliniken? Inga problem! Vi tar med det som behövs och kommer hem till dig! Vi behöver tillgång till en journalkopia med veterinärens ordination av blodprovet. I några, speciella fall, måste blodprovet hanteras på ett sätt som gör att det måste tas på klinik, t.ex. för att det behöver analyseras omgående. De flesta prover kan vi dock ta hemma hos dig. Grundförutsättningen är att du själv lämnar in provet på den analyserande kliniken men mot en avgift kan vi göra det åt dig.
Observera att du eller någon annan måste kunna hålla katten vid blodprovstagningen.
Infångningshjälp
Det är inte alltid så lätt att få tag på sin katt inför transport eller inför vår behandling. Vi hjälper gärna till mot en avgift. För en katt som det tar tid att fånga in kostar infångningen lite extra (kryssa i tillägget ”svårhanterlig katt”).
Rådgivning
Vi kan ge lite enklare rådgivning kring det mesta; hur du får din katt att dricka mer, om din katt kissar utanför lådan, om du har katter som inte kommer överens, hur du förenklar inför transport av din katt och mycket annat. Ibland behöver vi göra ett hembesök för att se din katts miljö, ibland räcker det med telefonsamtal eller emailkonversation. Vi erbjuder korta rådgivningar på 15 minuter för en fast summa eller längre rådgivningar som debiteras per timme. Vi förvarnar om att de flesta rådgivningar tar längre tid än 15 minuter eftersom katter är högst komplexa varelser.
Andra tjänster
Saknar du någon tjänst? Kontakta oss så ser vi om vi inte kan hjälpa till med det också!
Den svårhanterliga katten
För katter som inte är så samarbetsvilliga finns ett antal hjälpmedel. Det är alltid bra att ha ett par större handdukar eller filtar till hands att linda in katten i. Det brukar både göra dem lugnare och mer lätthanterliga för oss. Ibland kan en s.k. kattväska behövas, den ger samma resultat som en handduk eller filt men ger oss ytterligare kontroll över alla tassar. De flesta katter accepterar både filt och väska bättre än man skulle tro. En ”tratt”/krage kan behövas för att hindra att vi blir bitna och i riktigt svåra fall kan ett par rediga svetsarhandskar komma till användning. Med detta sagt gör vi naturligtvis allt för att minska din katts stress och användningen av tvångsmedel så mycket vi kan.
En stor hjälp är om din katt finns lättillgänglig redan när vi kommer, t.ex. i en transportbur med avtagbart lock eller i ett rum med så lite möbler som möjligt. På så vis slipper vi först stressa upp din katt genom att jaga runt.
Vi använder Feliwayspray men det är också bra att sätta in en Feliwayadapter några dagar före vårt besök. Det finns naturligt lugnande kosttillskott, t.ex. Zylkène, som är bra att börja ge några dagar före besöket. Zylkène är ett pulver som kommer i kapslar, det går bra att öppna kapslarna och strö pulvret på maten, det brukar vara smakligt för katten.