Länkar

Följ oss!
Veterinärer som gör hembesök:

Som legitimerad djursjukskötare kan jag hjälpa dig och din katt med mycket, men inte med allt. För att vaccinera, id-märka och ge lugnande läkemedel, s.k. sedering, krävs en veterinärs närvaro, t.ex. genom att utföra dem på en klinik. Jag kan gärna utföra en enklare undersökning men naturligtvis inte en komplett veterinärundersökning, t.ex. inklusive att lyssna på hjärta och lungor. Det finns dock ett antal veterinärer runt om i Stockholm som gör hembesök, så hjälp finns att få! Observera att de sällan kan hjälpa till akut, men du kan så klart kontakta dem och fråga.

I bokstavsordning nedan, klicka på namnet för att komma till respektive hemsida. De fetmarkerade har jag egen erfarenhet av och rekommenderar gärna.

Barkarby Djurakut
Bro Mobil Veterinär (norra Stockholm)
Deltavet
Distriktveterinärerna
Ekeröveterinären (Mälaröarna, Västerort)
Gnesta Veterinärpraktik (södra storstockholm)
Guldveterinären
Huddinge Djurklinik
Hägernäs Veterinärpraktik
Järfälla Djurklinik
Sjöstadens veterinärpraktik
Sollentuna Veterinärklinik
Veterinärbilen Nacka Värmdö (Nacka, Värmdö, södra storstockholm)
Vetopia
Vikdalens hemveterinär

Bra att ha-länkar för din katts välbefinnande:

Här finns massor av råd och tips för dig som ägs av en katt. Sidan är på engelska men du kan byta språk längst uppe till höger på sidan.

Feliway är ett syntetiskt trygghetsferomon som kan hjälpa din katt inför flytt, resa, förändringar i hemmet och mycket mer. Den kan också hjälpa till att skapa harmoni mellan flera katter i hemmet. Feliway används gärna i kombination med Zylkène (se nedan).

Zylkene är ett kompletteringsfoder, ett naturligt lugnande tillskott. Zylkène används gärna i kombination med Feliway.

Vill du utöka familjen med en katt?

Hjälp någon av Sveriges ca 150 000 hemlösa katter genom att adoptera från ett katthem! Välj ett katthem som arbetar utifrån No-kill-metoden, t.ex. Hjälp utsatta katter få hem eller Akutgruppen.Har din katt sprungit bort?
Eller har du hittat en katt som du tror har sprungit bort?

Vilse finns många tips och råd och du kan lägga upp en annons om katten helt gratis.