Frågor & svar
Tjänster och priser
- I vilket område kan ni hjälpa till?
I hela Stockholmsområdet med omnejd. Vi kan även utföra längre resor efter överenskommelse.
- Vad kan ni hjälpa till med?
Vi kan utföra många frisk- och sjukvårdsbehandlingar!
Våra tjänster & priser hittar du här.
Saknar du någon behandling i listan? Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på
sidan, via e-post info@cathomecare.se eller telefon 073-26 76 380.
Vi kan inte utföra behandlingar som kräver en veterinärs närvaro, t.ex.:
-
- vaccination
- lugnande (så kallad sedering)
- medicinering som ska införas i EU-pass
- Behöver jag själv hjälpa till vid besöket?
Vissa tjänster kan vi ofta utföra själva, åtminstone på en tam katt, t.ex. kloklippning eller medicinering. Andra gånger behöver vi ha assistans av dig, framför allt som hållhjälp. Om du själv inte kan eller vill assistera, se till att det finns någon annan till hands. Om varken du eller någon annan kan hjälpa till behöver vi veta det i förväg så att vi kan ordna med hållhjälp. I dessa fall debiteras för två personer.
Hur bokar jag ett hembesök?
- Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan, via e-post info@cathomecare.se eller telefon 073-26 76 380 (helst sms då vi ofta har svårt att svara på samtal).
Hur betalar jag?
- Vi tar emot betalning kontokort, Swish (1235160593) eller bankgiro (5665-2969). Vi tar inte emot kontanter och skickar inte faktura.
Behöver jag förbereda något inför besöket?
För att minska stressen för din katt är det bra att göra följande förberedelser:
- Stäng in din katt i ett rum med så lite möbler så möjligt för en enklare infångning; köket brukar vara bra, eller badrummet om det inte finns ett badkar att gömma sig under. Du kan också placera katten i en transportbur, men det behöver vara en typ av bur som vi lätt och stressfritt kan få ut katten ur, därför bör den helst ha ett avtagbart tak/lock. Vi behöver också ha tillgång till bra ljus.
- Ta gärna fram ett par större handdukar eller filtar att ha till hands för att linda in katten i, det gör dem oftast lugnare.
- Se till att det finns lite godis eller något annat som katten tycker om, som belöning efter behandlingen.
- Vi använder Feliwayspray men det är också bra att sätta in en Feliwayadapter något dygn före vårt besök. Det finns naturligt lugnande kosttillskott, t.ex. Zylkène, som är bra att börja ge några dagar före besöket. Zylkène är ett pulver som kommer i kapslar, det går bra att öppna kapslarna och strö pulvret på maten, det brukar vara smakligt för katten. Är din katt mycket stressad och svårhanterlig så finns även lugnande läkemedel att ta till men det måste i så fall skrivas eller lämnas ut av en veterinär. Det är inte något vi kan hjälpa till med utan kontakta i så fall en veterinär som träffat din katt tidigare.