• Välkommen till bloggen!

  Kul att du har hittat hit! Här skriver jag om allt möjligt om katter och sånt som jag tror du kan ha nytta av. Det finns artiklar om sjukdomar, beteendeproblem, saker att tänka…

 • Felint panleukopenivirus (kattpest / parvo)

  En av kattens dödligaste sjukdomar är ”kattpest” eller ”parvo” som orsakas av felint panleukopenivirus (FPV). Viruset är extremt smittsamt och finns spritt över hela världen. Utöver att vara väldigt smittsamt är viruset dessutom…

 • Har du koll på din katts klor?

  Den tjänst jag anlitas för mest är kloklippning, vilket jag är väldigt glad för. Jag tror att många som av någon anledning inte kan eller vill klippa klor på sin katt drar sig…

 • För katt på resa

  Ska du resa med din katt? Kanske på semester, till kattpensionat eller bara en tur till veterinär? Då jag varmt rekommendera att följa råden här nedan. Alldeles för många katter sliter sig från…

 • Kattens tänder – Del 1 Introduktion

  Eftersom katter generellt har mycket problem med sina tänder tänkte jag skriva en liten serie om vanliga tandsjukdomar och om tandvård. Först en liten introduktion. Kattungens mjölktänder börjar synas runt 3 veckors ålder…

 • Tips när katten får problem med magen!

  En liten varning för den kräsmagade – det här inlägget handlar om.. bajs. Visste du att du kan ge din katt psyllium (även kallat ispaghula, loppfrön eller husk) vid obalans i magen? Kärt…

 • TR/FORL – vanligare än du tror

  En artikel om tandresorption hos katt Tidigare skrev jag om den lömska sjukdomen FIP (Felin Infektiös Peritonit). Idag skriver jag om en annan, minst lika lömsk, sjukdom – tandresorption eller TR. Du kanske…